Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
antoneta.ionita@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Antoneta Ioniță > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Antoneta Ioniță (Grup PNL)

În România secolului XXI, fenomenul infecțiilor nosocomiale din spitale este deja o realitate cruntă.

Iată că, in ultima lună, s-au înregistrat alte două cazuri de decese in urma contactării de germeni din spital. Alti doi pacienți au pierdut bătălia în lupta pentru viata: Georgiana Maxim, in vârstă de 36 de ani, care s-a internat la spitalul Bagdasar Arseni pentru a fi operată de o hernie de disc cervicală, si Ghiorghe Ponciș, în vârstă de 65 de ani, care s-a internat la Spitalul Județean Timișoara pentru a fi operat de endocardită acuta.
Trist, dar adevărat!
Începând cu luna septembrie 2016, OMS a lansat un semnal de alarmă serios după ce, în urma unui studiu britanic, a fost descoperit că bacteriile rezistente ar putea "omorî până la 10 milioane de oameni pe an până in 2050, la fel de mult ca si cancerul".
OMS a publicat lista cu 12 superbacterii mortale care sunt cel mai mare pericol pentru sănătatea umană și agenția ONU pentru sănătate a subliniat ca multe dintre aceste bacterii au evoluat si sunt rezistente la multe antibiotice.
Având în vedere gravitatea celor spuse mai sus, consider ca avem nevoie urgent de un plan național de combatere a infecțiilor nosocomiale din spitale si cu acest prilej trag un semnal de alarmă Ministerului Sănătății să trateze cu maximă seriozitate această problemă drept urgență națională și să ia măsurile care se impun pentru a nu mai muri oamenii cu zile!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 3 iunie 2020, 3:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro