Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Dumitru-Verginel Gireadă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Dumitru Verginel Gireadă (Grup PNL)

Lucrările Forumului Economic și Comercial China-Europa Centrală și de Est, desfășurat la Palatul Parlamentului, au reprezentat o oportunitate reală și pentru sectorul agricol, atât de important pentru România, consideră deputatul Verginel Gireadă, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților:

"Statele din Europa Centrală și de Est dispun de produse din carne, lapte și băuturi alcoolice de înaltă calitate, iar procesul de urbanizare din China va conduce în mod cert la sporirea cererii pentru carne de vită, oaie, brânzeturi, vinuri, etc. Europa Centrală și de Est va deveni, astfel, o importantă sursă a importului de produse agricole pentru China. Altfel spus, comerțul reciproc cu produse agricole va crește la un nou nivel cantitativ."
Parlamentarul botoșănean este convins că, dacă Guvernul USL își fructifică șansa, Romania a scăpat de criză. Nu anul viitor, dar în 2015, cu siguranță. "Noi, ca parlamentari, după aceste zile de discuții, ne simțim într-adevăr utili. Eu mă simt util acum, când pot să le spun oamenilor din teritoriu că nu va mai munci nimeni pe nimica toată, nici în agricultură, nici în domeniul creșterii animalelor! Se va face export de animale și carne și, automat va crește și cererea de cereale, automat vor creste și prețurile pentru produsele agricole. Investițiile chineze în România sunt acum în valoare de 160 de milioane de dolari, în timp ce investițiile românești în China sunt de 280 de milioane de dolari. Exporturile românești în China au crescut de la 360 de milioane de dolari, în 2008, la aproape un miliard de dolari, anul trecut. Iar numai în primele 10 luni ale anului 2013, schimburile comerciale între China și România s-au ridicat la 3,27 miliarde de dolari", a mai declarat deputatul Verginel Gireada.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 20 septembrie 2020, 2:23
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro