Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Dumitru-Verginel Gireadă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Dumitru Verginel Gireadă (Grup PNL)
PSD sabotează interesele fermierilor și producătorilor români

PSD-ul a amânat cu o lună votul final asupra legii care vine în ajutorul producătorilor români de alimente (Legea nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare), prin care se susține ca cel puțin 51% din produsele comercializate în marile lanțuri de magazine să provină din lanțul scurt de aprovizionare, local sau regional.

Motivul invocat de PSD este nerespectarea Regulamentului în alcătuirea raportului la lege de către comisia de specialitate. Această amânare face ca legea să poată ajunge din nou în plenul Parlamentului pentru votul final cel mai devreme la toamnă.
Decizia PSD de a bloca această lege atacă direct interesele agricultorilor și producătorilor români de alimente, ca o dovadă a demagogiei cu care social-democrații vor să intoxice alegătorii!
Promovarea prevederilor legale prin care marile lanțuri de magazine să fie obligate să nu mai abuzeze de poziția de forță față de producătorii români a fost un obiectiv important al PNL. A fost o adevărată luptă în Comisia pentru agricultură ca deputații să adopte aceste măsuri. Frăția dintre PSD și retaileri a putut fi văzută de toți participanții la dezbaterile legii. Dacă despre marii comercianți se poate spune că și-au apărat interesele, nu putem spune nimic despre poziția PSD care, chiar și în fața evidențelor, nu a vrut să participe la votarea modificărilor legislative. Sau așa a vrut să-și apere alte interese, dar care nu coincid cu cele ale agricultorilor?!
Motivul invocat de PSD pentru amânarea votului final a modificărilor la Legea nr. 321/2009 poate fi numit pueril și denotă chiar rea-voință! Mai exact, nu a fost respectat Regulamentul în comisie în momentul în care a fost votat raportul. Niciun deputat social-democrat nu a votat raportul în Comisia pentru agricultură, dar au fost prezenți la lucrările comisiei, deci de văzut cum poate susține PSD că nu s-a aplicat Regulamentul.
Ar fi păcat ca PSD să ajungă în situația să saboteze interesele fermierilor și producătorilor români numai pentru că o lege ce vine în sprijinul lor a fost promovată de PNL. Prin acest demers, PSD susține dorința de îmbogățire peste noapte a marilor retaileri care exportă toate profiturile în afara țării. De aceea, cu toată opoziția PSD, Partidul Național Liberal promite că Legea hipermarketurilor va trece, cu sau fără voia PSD!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 20 septembrie 2020, 2:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro