Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCE > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei
Comunicat de presa din 11 aprilie 2019
COMUNICAT DE PRESĂ ^
primit de la Secretariatul Delegației Parlamentului României la APCE

Miercuri, 10 aprilie 2019, cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnul deputat Iulian Bulai, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a intervenit în plenul Adunării, formulând o interpelare adresată prim-ministrului georgian, domnul Mamuka Bakhtadze.

^
În interpelarea sa, deputatul român s-a referit la recentele alegeri din Georgia (noiembrie 2018) care au fost evaluate de observatorii internaționali într-un mod destul de critic, precizând că rambursarea unor împrumuturi bancare pentru aproximativ 600.000 de cetățeni dintr-un fond deținut de președintele partidului de guvernământ și presiunile exercitate asupra angajaților din sectorul public sunt acțiuni care ridică semne de întrebare cu privire la respectarea statului de drept.
Adresându-se prim-ministrului georgian, domnul deputat Bulai a întrebat în ce măsură aceaste lucruri pot să afecteze relația Georgiei cu Europa.
În răspunsul său, prim-ministrul georgian a declarat că ideea retragerii datoriilor a aproximativ 600.000 de cetățeni georgieni i-a aparținut de când era ministrul finanțelor și că aceasta a fost inițiată înainte de alegerea lui ca prim-ministru. A menționat, totodată, faptul că Georgia are o populație de mai puțin de 4 milioane de locuitori și că multe familii nu au mijloace economice cu care să participe la viața economică a țării. Domnia sa a precizat că „proiectul a fost implementat în toamna anului 2018 și că Georgia a primit recent finanțare majoră din partea agențiilor internaționale, iar unul dintre motive a fost chiar implementarea acestui proiect”.
La finalul intervenției sale, prim-ministrul georgian a asigurat încă o dată pe parlamentarii prezenți că acest proiect nu a avut nicio legătură cu alegerile din toamna anului 2018.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 septembrie 2020, 5:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro