Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCE > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei
Comunicat de presa din 25 martie 2019
COMUNICAT DE PRESĂ ^

Delegațiile Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) și ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), conduse de doamnele Doris Barnett (Germania, AP OSCE) și, respectiv Angela Smith (Marea Britanie, APCE), vor observa alegerile prezidențiale din Ucraina, în perioada 29 martie – 1 aprilie 2019, alături de observatori ai Parlamentului European, Adunării Parlamentare a NATO și Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODHIR).

Din partea Delegației Parlamentului României la AP OSCE vor participa domnii deputați Costel Neculai Dunava, Petru Movilă, Costel Alexe și Dănuț Păle, iar din partea Delegației Parlamentului României la APCE va participa domnul deputat Mugurel Cozmanciuc.
Înainte de ziua în care vor avea loc alegerile, delegațiile se vor întâlni, în special, cu candidații la președinție, cu membrii și președintele Comisiei Electorale Centrale, cu reprezentanții comunității internaționale, ai societății civile și ai mass-mediei.
Până la această dată, AP OSCE a observat 12 procese electorale în Ucraina, iar o delegație a APCE a efectuat, în perioada 6-7 martie 2019, o vizită preelectorală la Kiev.
Totodată, un membru al Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția a Consiliului Europei) va oferi asistență juridică în timpul misiunii de observare a alegerilor prezidențiale din Ucraina.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 septembrie 2020, 4:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro