Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCE > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei
Comunicat de presa din 23 ianuarie 2019
COMUNICAT DE PRESĂ ^
primit de la secretariatul Delegației Parlamentului României la APCE

Marți, 22 ianuarie 2019, în cadrul reuniunii Comisiei pentru afaceri politice și democrație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care s-a desfășurat la Strasbourg, în marja primei părți a Sesiunii APCE, 21-25 ianuarie 2019, a fost organizată o audiere pe marginea raportului Evaluarea statutului de partener pentru democrație a Parlamentului Republicii Kârgâzstan, al cărui raportor este domnul deputat Mugurel Cozmanciuc.

^
Cu această ocazie, parlamentarul român a reamintit faptul că statutul de partener pentru democrație a fost acordat Parlamentului Republicii Kârgâze în aprilie 2014, în baza rezoluției Adunării cu numărul 1984, care definește condițiile parteneriatului în conformitate cu Regulamentul de procedură al APCE.
Totodată, domnia sa a menționat că raportul va propune o serie de reforme care să contribuie la consolidarea democrației, a statului de drept și a respectării drepturilor omului în Kârgâzstan. „Datoria mea ca raportor este aceea de a evalua progresele înregistrate în implementarea acestor reforme”, a subliniat domnul Cozmanciuc, exprimându-și în același timp speranța ca Parlamentul kârgâz să informeze periodic Adunarea cu privire la situația din țara sa.
„O prezență, o participare și un dialog active din partea colegilor noștri din Parlamentul Kârgâz sunt necesare pentru ca parteneriatul cu acest stat să fie unul productiv”, a subliniat parlamentarul român.
În elaborarea raportului, deputatul Mugurel Cozmanciuc urmează a efectua o vizită de documentare în Kârgâzstan, în cursul acestui an.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 septembrie 2020, 4:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro