Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCE > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei
Comunicat de presa din 24 aprilie 2018
COMUNICAT DE PRESĂ ^

Luni, 23 aprilie 2018, cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) ale cărei lucrări se desfășoară în aceste zile la Strasbourg (23 – 27 aprilie 2018), doamna deputat Diana Tușa, membră a Delegației Parlamentului României la APCE, a avut o întrevedere cu reprezentantele Alianței Europene a Femeilor Catolice (ANDANTE, din partea României).

Printre temele de discuție abordate de către reprezentantele Alianței Europene a Femeilor Catolice din partea României s-au aflat specializarea și cunoașterea prevederilor legale privitoare la ordinul de restricție a celor meniți să aplice legea, și anume: poliția, judecătorii, procurorii. Parlamentarul român a subliniat că „autoritățile sunt obligate să cunoască aceste prevederi, însă studiile au demonstrat faptul că actuala legislație, așa cum a fost ea modificată, nu este suficient de cunoscută, mai ales de către reprezentanți ai Ministerului de Interne”.
În ceea ce privește susținerea pentru integrarea familiilor care se întorc în țară, deputatul român Diana Tușa a precizat că din ce în ce mai multe familii au revenit acasă din străinătate, înregistrându-se o creștere accentuată a fluxului de copii care s-au înscris la școlile din România. Domnia sa a precizat că „aceștia se adaptează cu greutate la o nouă viață, în special în sistemul de învățământ și o susținere din partea autorităților române – prin proiecte de consiliere educațională, activități remediale etc. – este foarte importantă”.
Totodată, parlamentarul român a pledat pentru o mai bună conștientizare a drepturilor pe care le au femeile, victime ale violenței în familie: „Este foarte importantă educarea întregii societăți pentru prevenirea și stoparea acestui fenomen prin promovarea unor politici pentru creșterea calității vieții femeii în România, prin diverse acțiuni de informare, educare, consiliere, intervenție și participare activă”.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 19 septembrie 2020, 1:49
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro