Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCE > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei
Comunicat de presa din 29 ianuarie 2018
COMUNICAT DE PRESĂ

În cadrul primei părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg (22 – 26 ianuarie 2018), domnul deputat Cezar Preda a fost ales, în unanimitate, în funcția de Președinte al Subcomisiei privind conflictele dintre statele membre ale Consiliului Europei din cadrul Comisiei pentru respectarea obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membre (comisia de monitorizare).

Subcomisia urmărește, în baza concluziilor coraportorilor în cauză, modul în care sunt aplicate obligațiile și angajamentele statelor membre față de Consiliul Europei în regiunile afectate de actualele conflicte nesoluționate dintre statele membre ale Consiliului Europei. De asemenea, Subcomisia analizează modul în care principiile și standardele Consiliului Europei în ceea ce privește democrația, statul de drept și drepturile omului sunt protejate.
Subcomisia urmărește conflictele înghețate dintre Osetia de Sud și Abhazia, din nordul Ciprului, din Nagorno-Karabah și alte teritorii ocupate, din Transnistria și Crimeea, precum și evoluțiile în curs de desfășurare din estul Ucrainei.
Totodată, domnul deputat Ionuț Stroe a fost ales în funcția de Președinte al Subcomisiei privind Premiul Europei din cadrul Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă. Propunerea a venit din partea Grupului Partidului Parlamentar European (PPE/DC) și a fost votată în unanimitate de către membrii Subcomisiei APCE.
Creat de Adunarea Parlamentară în anul 1955, Premiul Europei este cea mai înaltă distincție care poate fi acordată unui oraș european pentru acțiunile de promovare activă a idealului european - înfrățire, evenimente europene, vizite de schimb etc.
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei oferă în fiecare an patru premii: Diploma Europeană, Steagul de Onoare, Placheta de Onoare și Premiul Europei.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 19 septembrie 2020, 1:31
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro