Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCE > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei
Comunicat de presa din 25 ianuarie 2018
COMUNICAT DE PRESĂ ^primit de la domnul deputat Ionuț Stroe (Grup PNL)
Miercuri, 24 ianuarie 2018, cu ocazia primei părți a Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnul deputat Ionuț Stroe, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a avut o intervenție în plenul Adunării, în numele grupului PPE/CD, în cadrul dezbaterii de actualitate cu tema „Intervenția militară a Turciei în Siria”.


Parlamentarul român a tras un semnal de alarmă cu privire la numărul victimelor, atât din rândul combatanților, cât și din cel al civililor, din regiunea Afrin din provincia siriană Alep, situată la granița cu Turcia. Există aproape 800 000 de civili care locuiesc în zonă, printre care mulți sunt Yazidi și refugiați creștini: „sunt oameni nevinovați din Siria care se confruntă cu tragedia războiului de foarte mult timp. Sunt aceeași oameni care au fugit de barbaria ISIS și care acum se tem din nou pentru viața lor”, a subliniat domnul Stroe.
În acest context, domnul deputat a atras atenția asupra faptului că „toate părțile implicate în conflictul armat, în special cele care au inițiat-o, poartă responsabilitatea pentru protecția civililor” și a solicitat statelor membre să identifice o soluție pașnică a conflictului, ținându-se cont de faptul că cea mai importantă preocupare trebuie să fie pentru siguranța civililor nevinovați aflați de ambele părți ale frontierei.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 septembrie 2020, 5:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro