Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCE > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei
Comunicat de presa din 23 ianuarie 2018
COMUNICAT DE PRESĂ ^
Cu ocazia primei părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg (22 – 26 ianuarie 2018), domnul deputat Cezar Preda a fost ales în funcția de Președinte al Grupului Partidului Popular European (PPE/CD).

Adresându-se membrilor PPE, parlamentarul român a precizat că va apăra libertatea de exprimare și de informare, libertatea de circulație a ideilor în cadrul grupului și că va acorda o importanță deosebită în ceea ce privește imparțialitatea și echilibrul în luarea deciziilor.
Principalii contracandidați pentru această funcție au fost un parlamentar olandez, respectiv doamna Maria Gertruda Hermina Cecilia Oomen-Ruijten, și un parlamentar lituanian, respectiv domnul Emanuelis Zingeris. Votul s-a desfășurat în cadrul a două tururi de scrutin, permițând poziționarea competitivă a tuturor candidaților.
Partidul Popular European este cel mai mare partid transnațional din Europa, aparținând familiei centrului politic, rădăcinile sale fiind profund ancorate în istoria și civilizația continentului european. Conștient de moștenirea sa spirituală și morală, PPE rămâne hotărât în implicarea sa în cadrul Consiliului Europei, o organizație bazată pe principiile statului de drept și pe valorile drepturilor omului și ale libertăților fundamentale. Prin acțiunile lor în cadrul Consiliului Europei și în parlamentele lor naționale, cei peste 200 de membri ai Grupului Partidului Popular European s-au angajat să consolideze și să stabilizeze libertatea și democrația, drepturile omului, pacea, prosperitatea, solidaritatea și coeziunea socială.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 septembrie 2020, 4:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro