Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCE > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei
Comunicat de presa din 12 octombrie 2017
COMUNICAT DE PRESĂ
Parlamentarul român Ionuț Stroe a fost ales noul Președinte al Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

În marja celei de-a patra părți a Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg (9 – 13 octombrie 2017), domnul deputat Ionuț Stroe, la propunerea Grupului PPE, a fost ales astăzi, 12 octombrie 2017, în funcția de Președinte al Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă. Funcția devenise vacantă după alegerea doamnei Stella Kyriakides ca Președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
Proaspăt ales în funcția de Președinte al acestei Comisii, domnul Stroe a declarat: „Europa trebuie să mizeze pe dezvoltarea durabilă și sustenabilă. În acest sens chestiunile sociale și sănătatea publică trebuie să fie integrate în orice viziune pe termen lung. Mă onorează încrederea colegilor mei, care mi-au acordat votul pentru a deveni Președinte al Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă a APCE. Este important ca punctul de vedere al României să se facă mai bine auzit și mă bucur că avem acum posibilitatea să ghidăm o parte importantă din agenda europeană către acele teme de maxim interes pentru țara noastră”.
Comisia pentru Afaceri asciale, sănătate și dezvoltare durabilă discută probleme legate de drepturile sociale și politice, politici publice în domeniul sănătății și dezvoltării durabile, cooperarea și dezvoltarea economică, precum și principiile de bună guvernare la nivel local și regional. Pe agenda comisiei se află în lucru o serie de rapoarte importante, cum ar fi noile tehnologii genetice și utilizarea lor în medicină, accesul mamelor la serviciile de sănătate, protejarea copiilor afectați de conflictele armate, dezvoltarea urbanistică sănătoasă, schimbările climatice și monitorizarea implementării Acordului de la Paris, rolul autorităților naționale în procesul de descentralizare și așa mai departe.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 19 septembrie 2020, 2:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro