Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCE > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei
Comunicat de presa din 21 septembrie 2017
COMUNICAT DE PRESĂ ^

Domnul deputat Cezar Preda, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a participat, în perioada 19 – 20 septembrie 2017, la Paris, la o serie de reuniuni ale comisiilor APCE pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă și pentru migrație, refugiați și persoane strămutate.

În cadrul reuniunii Comisiei APCE pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă, deputatul Cezar Preda a fost desemnat Raportor al Adunării Parlamentare pe tema Activitățile Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE).
BCE promovează în mod activ coeziunea socială și consolidează integrarea socială în Europa prin furnizarea de finanțare și expertiză tehnică pentru proiecte cu un impact social ridicat în statele sale membre; participă la finanțarea proiectelor sociale, răspunde la situații de urgență și contribuie la îmbunătățirea condițiilor de viață ale grupurilor de populație cele mai dezavantajate. De asemenea, BCE contribuie la implementarea proiectelor de investiții orientate social prin intermediul a trei linii de acțiune sectoriale și anume: creștere durabilă și favorabilă incluziunii; integrarea refugiaților, a persoanelor strămutate și a migranților; și acțiuni climatice.
Totodată, în cadrul reuniunii Comisiei APCE pentru migrație, refugiați și persoane strămutate deputatul Cezar Preda a fost desemnat Raportor al Adunării Parlamentare pe tema Refugiații și migranții o țintă ușoară pentru trafic și exploatare: „este extrem de important să se monitorizeze îndeaproape și cu atenție situația refugiaților și a migranților, în special a femeilor și minorilor neînsoțiți, care au sosit în Europa în ultimii ani, întrucât aceștia au devenit ținte ale crimei organizate: anul trecut au fost înregistrate 10000 de cazuri de dispariție în rândul minorilor neînsoțiți.
Rețelele criminale sunt active în multe domenii, inclusiv în ceea ce privește transportul refugiaților în Europa dar și diferite alte tipuri de exploatare cum ar fi: prostituția, munca forțată și traficul de droguri, atât în interiorul cât și în afara taberelor de refugiați.
Acestea reprezintă o provocare imensă pentru serviciile de primire a migranților și refugiaților, precum și pentru Europol și agențiile naționale care, din păcate, dețin metode și resurse operaționale insuficiente.
Prin urmare, este necesar să examinăm îndeaproape această situație, să identificăm neajunsurile și deficiențele la nivel internațional și național și să identificăm soluții care să vizeze remedierea situației”, a precizat domnul deputat Cezar Preda.
Parlamentarul român a fost nominalizat în urma votului membrilor Comisiilor APCE, pentru aceleași rapoarte depunându-și candidatura încă un parlamentar european.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 septembrie 2020, 4:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro