Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCE > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei
Comunicat de presa din 27 iunie 2017
COMUNICAT DE PRESĂ ^
primit de la doamna deputat Oana Mioara Bîzgan-Gayral (Grup USR)

Marți, 27 iunie 2017, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, doamna deputat Oana Mioara Bîzgan-Gayral, membră a Delegației Parlamentului României la APCE și președintă a Comisiei pentru egalitate de sanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților, a susținut o intervenție în cadrul dezbaterii cu tema „Promovarea integrității în guvernare pentru combaterea corupției politice”.

În discursul său, doamna deputat a evidențiat faptul că promovarea integrității este o prioritate pentru toate partidele politice, corupția fiind cel mai însemnat dușman al democrației.
Domnia sa a subliniat ideea conform căreia „unele persoane susțin că este imposibil de eradicat corupția, aceasta fiind o moștenire. Refuz să cred asta. Nu este normal faptul că, după atâția ani, nu reușim să ne asumăm responsabilitatea și să o combatem o dată pentru totdeauna. Acesta a fost drama mai multor generații, dar pentru tinerii europeni, această luptă este legată de viitorul fiecăruia dintre noi. Consider că educația și acțiunea civică sunt strategiile câștigătoare pe termen lung”, a precizat doamna Bîzgan-Gayral.
În acest context, domnia sa a subliniat faptul că România s-a bucurat de un sprijin important în lupta împotriva corupției, prin aderarea la Uniunea Europeană și la alte organisme internaționale: „s-au făcut multe progrese și sunt mândră că societatea românească respinge corupția ca pe o boală”.
Totodată, parlamentarul român a făcut referire la scandalurile de corupție din Europa și din întreaga lume și a precizat că „trebuie să acționăm acum pentru a opri fenomenul corupției; depinde de noi și nimeni altcineva nu o va face în locul nostru”. „Trebuie să ne simțim mândri și demni de noi înșine, de misiunea noastră și, cel mai important, de poporul nostru”, a cocluzionat parlamentarul român.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 19 septembrie 2020, 3:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro