Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCE > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei
Comunicat de presa din 26 aprilie 2017
COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 26 aprilie 2017, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, doamna deputat Oana Mioara Bîzgan-Gayral, membră a Delegației Parlamentului României la APCE și președinte al Comisiei pentru egalitate de sanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților, a susținut o intervenție în cadrul dezbaterii cu tema „Protejarea femeilor refugiat împotriva violenței de gen”.

^
Domnia sa a subliniat faptul că migrația populației este un fenomen ce nu poate fi controlat în totalitate și că cea mai bună modalitate de a proteja femeile refugiat împotriva violenței de gen este ca fiecare parlamentar să se asigure că legislația națională este aliniată la Convenția de la Istanbul și că prevederile acesteia sunt respectate.
Cazurile recente arată că societatea se află într-un declin în ceea ce privește egalitatea de gen, iar numărul actelor de violență împotriva femeilor este în continuă creștere. Doamna deputat Oana Bîzgan-Gayral a afirmat că „politicieni populiști promovează și cultivă modele familiale care nu mai sunt de actualitate. De cele mai multe ori, demagogia intrinsecă tot mai frecventă încurajează explicit violența la toate nivelurile sociale, încercându-se reducerea statutului femeii doar la nivelul de reproducere și de îngrijire a gospodăriei”.
„Convenția de la Istanbul riscă să rămână doar o nobilă aspirație pentru marea masă a femeilor din întreaga lume, dacă noi nu vom transforma principiile și standardele Convenției în acțiuni puternice.”, a subliniat doamna deputat în cadrul intervenției.
Totodată, parlamentarul român a încurajat cooperarea și solidaritatea dintre parlamentari și activiștii ONG-urilor și a îndemnat la urgentarea reformelor instituționale relevante pentru lupta împotriva violenței domestice.
Președintele Comisiei pentru egalitate de șanse între femei și bărbați s-a arătat inspirat și motivat de discursurile puternice pe care le-a audiat în timpul Sesiunii și și-a exprimat aprecierea față de expoziția cu tema Inspiring Women, organizată la Consiliul Europei.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 septembrie 2020, 5:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro