Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCE > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei
Comunicat de presa din 26 ianuarie 2017
COMUNICAT DE PRESĂ

În cadrul primei părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg (23 – 27 ianuarie 2017), domnul deputat Cezar Preda a fost reales în funcția de Președinte al Comisiei pentru respectarea obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membre (comisia de monitorizare). Propunerea a venit din partea Grupului Partidului Parlamentar European (PPE/DC) și a fost votată în unanimitate de către membrii Comisiei APCE.

Comisia de monitorizare a APCE este responsabilă cu urmărirea modului în care statele membre își respectă obligațiile și angajamentele asumate prin aderarea lor la Consiliul Europei și, totodată, sprijină statele membre în îndeplinirea acestora. Dacă un stat, în mod repetat, nu își onorează angajamentele, Comisia poate propune Adunării inițierea sau redeschiderea unei proceduri de monitorizare a statului respectiv.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 19 septembrie 2020, 1:23
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro