Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe nov. 2006 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 1 noiembrie 2006 ora 10:00

9. Memorandum intern: Punctul de vedere al Secretariatului general al Camerei Deputaților cu privire la solicitarea Senatului de transmitere în administrarea acestuia a unor părți din imobilul Palatul Parlamentului aflate în administrarea Camerei Deputaților
consultă

Memorandum intern: Punctul de vedere al Secretariatului general al Camerei Deputaților cu privire la solicitarea Senatului de transmitere în administrarea acestuia a unor părți din imobilul Palatul Parlamentului aflate în administrarea Camerei Deputaților Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Domnii chestori, ați văzut acest punct de vedere?

Doamna Georgeta Ionescu :

Dacă-mi permiteți, domnule președinte, să fac o scurtă prezentare a subiectului.

Am primit de la Guvern, în urmă cu circa trei săptămâni, două proiecte de hotărâri elaborate de către Senat, unul prin care se solicita Guvernului restituirea la Parlament a întregului corp de clădire care este ocupat de către SPP și trecerea acestuia în administrarea directă a Senatului, iar al doilea proiect de hotărâre urmărea trecerea în administrarea directă a Senatului a întregului areal pe care îl folosește în momentul de față Senatul.

Față de cele două solicitări, Guvernul a reiterat solicitarea unui punct de vedere de la Camera Deputaților, care are, prin secretarul general, calitatea de administrator al imobilului și, față de cele două propuneri, Secretariatul General face următoarea sugestie Biroului permanent, de a admite, dintre cele două proiecte de hotărâri, pe cel prin care se solicită restituirea către Parlament a corpului de clădire pe care îl utilizează în momentul de față SPP-ul, cu intrarea acestuia în administrarea, ca și restul clădirii, a Camerei Deputaților, pentru că, a fragmenta administrarea acestui imobil presupune o serie de costuri suplimentare, are mari implicații bugetare, fiindcă sunt foarte multe echipamente, utilaje și instalații comune, așa cum am mai prezentat și anterior.

Față de propunerea prin care Senatul solicită trecerea în administrare a întregii suprafețe pe care dânșii o utilizează în prezent, suntem de părere că solicitarea, care, de fapt, excede, în multe privințe, protocolul inițial de predare-primire dintre Cameră și Senat, așa cum, de altfel, specifică Senatul în adresa de înaintare la Guvern și în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre, nu este oportună.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Vă mulțumesc pentru lămuriri, dar aș dori următorul lucru, aici. Tot ceea ce mi-ați spus aici să fie cuprins și în memorandum.

Memorandumul acesta a fost scris, categoric, de domnul Cristian Ionescu, care este un diplomat și, prin omisiune, încearcă să fie politicos! Iertați-mi gluma!

Pentru că, memorandumul numai concluzionează - în folosință numai spațiile identificate - ori, Guvernul ne cere un punct de vedere.

V-aș ruga pe domnii chestori, împreună cu Secretariatul general, să faceți un proiect de răspuns Guvernului, pe care Biroul permanent să și-l însușească, cu toate motivația pe care judicios ne-ați împărtășit-o astăzi.

Se poate pentru luni sau pentru miercurea viitoare?

Pentru miercurea viitoare, un proiect de răspuns din partea Camerei Deputaților, asta ni se cere, asta trebuie să dăm.

Deci pentru ședința de miercuri, vă rog, pe ordinea de zi.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 9 iulie 2020, 8:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro