Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe nov. 2006 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 1 noiembrie 2006 ora 10:00

3. Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților
consultă

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Să vedem procedurile de urgență. Cele de drept nu ne interesează.

Modificarea și completarea Legii nr.215. Inițiatori sunt membri ai Grupului PNL.

Domnul Ioan Munteanu:

Domnule președinte, cred că ar trebui să procedăm așa cum am făcut și până astăzi, în sensul că nu se impune procedură de urgență la o asemenea lege și, dacă vreți, nu vreau să fac detalii cu privire la motivul acestei inițiative legislative, pentru că s-ar transforma într-o discuție politică. Dar nu se impune. Atunci, dacă până acum am avut un mod de lucru, trebuie să-l păstrăm și pentru această inițiativă, așa că să meargă în procedură normală.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Un astfel de lucru a fost cel regulamentar de până acum. Nu am făcut nici o cutumă din aceasta. Am apreciat asupra conținutului și am supus la vot.

Vă rog.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Eu cred - și ca atare voi și vota împotriva tuturor acestor proceduri de urgență - că nici unul nu are o urgență atât de mare; aceasta pe de o parte. Pe de altă parte, suntem în perioada în care probabil vom dezbate bugetul. Deci, acele proceduri, acei timpi minimi pe care îi avem în acele lucrări în comisii va trebui să elaborăm și rapoarte și să adoptăm proiecte de legi care sunt în pericolul de a depăși limita maximă, să treacă cu aprobare tacită. Deci, nu propun să se aprobe astfel de proceduri de urgență, pentru că nu are nici o susținere logică nici una dintre cele enumerate.

Din sală:

Două! La pag.10...

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Stați! Până la pag.10... Vă rog, doamna Vasile.

Doamna Aura Vasile:

Mulțumesc. Susțin ce a spus colegul Marton. Cred că ar fi bine ca să luăm în considerare ceea ce este în procedură de urgență privind integrarea, iar pe toate celelalte, în general, să le lăsăm să meargă în mod normal în activitatea comisiilor parlamentare.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Susține cineva procedura de urgență la acest proiect? Comitetul liderilor, dacă sunteți pentru procedură de urgență. Cine este pentru? Nimeni.

V-aș ruga să modificați termenele de depunere a raportului și a amendamentelor pentru această propunere legislativă, conform procedurii de drept comun.

Mi-ați semnalat direct pag.10, da? Nu este obligatoriu să menținem aceeași procedură. Este dreptul fiecărei Camere ca să decidă. Putea să fie numai un argument dedus din modul în care s-a dezbătut și conținutul dezbaterilor, dar nu ni se impune ca fiind obligatoriu.

Cererea inițiatorilor... Eu cred că aceasta nu poate fi votată în procedură de urgență, pentru că are un titlu prea lung și nu se poate citi: Modificarea art.79 din Legea nr.76 privind sistemul de asigurări pentru șomaj și stimularea forței de muncă... Justificarea urgenței?

Comitetul liderilor, cine este pentru procedură de urgență? Nimeni. Vă rog să modificați și aici. Pct. II lit.B pct.1. Modificați termenele de depunere a raportului și a amendamentelor.

A doua propunere legislativă pentru abrogarea lit.b) a alin.1) al art.92 din Legea nr.19 privind sistemul public... Inițiatorul este de acord să treacă în procedură de drept comun. Comitetul liderilor? De acord. Deci, și aici procedură de drept comun.

Trei: propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar. Dacă se susține procedura de urgență? Nu. Procedură de drept comun.

De celelalte inițiative legislative am luat act.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 15 iunie 2021, 19:18
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro