Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe nov. 2006 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 1 noiembrie 2006 ora 10:00

2. Programul de lucru al Camerei Deputaților
consultă

Programul de lucru al Camerei Deputaților Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Dați-mi voie să fac o inversare și să mă refer mai întâi la programul de lucru și pe urmă la ordinea de zi.

Observații cu privire la programul de lucru? Vă rog.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

În fond nu aș avea observații față de programul de lucru, fac numai o constatare. În acest program de lucru este un punct care se pare că în mod deliberat se ignoră săptămână de săptămână de birourile celor trei comisii care ar trebui să dezbată proiectul de Lege a Statutului minorităților naționale și care pur și simplu nu au ședință, deși în program apare acest punct. De două săptămâni aceste trei comisii, deși este scris în program acest punct, nu au avut ședință. Pur și simplu birourile își permit să nici nu pună pe ordinea de zi acest proiect de lege. Este ceva ieșit din comun. Este obligatoriu acest program pentru toți deputații, pentru toate birourile comisiilor permanente ale Camerei Deputaților sau este ceva așa, facultativ, dacă vor țin, dacă nu vor nu țin. Eu acum nu vorbesc de comportamentul unor grupuri sau altora de a participa sau a nu participa, este dreptul lor. Eu vorbesc de comportamentul deliberat al birourilor celor trei comisii.

Sper ca săptămâna viitoare să nu se mai repete, pentru că ar fi a treia săptămână la rând în care nu se va ține această ședință după care, probabil, dacă se va întâmpla acest eveniment, va trebui să propunem din nou punerea pe ordinea de zi fără raport, pentru că se pare că nu se dorește să se facă raportul. Și, dacă nu se dorește, atunci îl punem pe ordinea de zi fără raport, încă o dată, pentru că termenele sunt depășite, toate termenele posibile și non-posibile; batem recordul.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Este corect. Ideea este următoarea: ați bătut la uși deschise. Chiar eu am susținut să fie înscris în programul de lucru ca punct separat. Biroul permanent a hotărât în acest mod și, în aceste condiții, comisiile au obligatoriu a trece pe ordinea lor de zi acest punct, care este aprobat de către Biroul permanent; dacă se pot ține. Dacă nu se pot ține, acestea sunt alte probleme. Problema este că, fiind pe ordinea de zi, trebuie să facă un act din care să rezulte că s-a ținut sau nu s-a ținut.

O să o rog pe doamna vicepreședinte Daniela Popa, care răspunde de Comisia juridică, să informeze pe cei trei președinți cu privire la această problemă și în mod obligatoriu programul nostru de lucru să fie transpus în ordinea de zi a ședinței comisiilor. Corect?

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Corect. Vă mulțumesc.

Doamna Aura Vasile:

Domnule președinte de ședință, cred că pentru joi, ținând cont că suntem în perioada de susținere a amendamentelor deputaților la Comisiile reunite de buget și finanțe și este un du-te - vino acolo, v-aș propune ca joi să rămână comisii și nu plen.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Iertați-mă, joi, 9 noiembrie, este ședință comună.

Doamna Aura Vasile:

Vă rog să rețineți propunerea pentru mâine.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

La ordinea de zi sunt probleme?

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Eu cred că a fost propunerea de a avea mâine comisii, deci nu plen.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Mâine, da. Alte opinii? Față de modul în care s-a dat votul final ș.a.m.d., vă supun la vot propunerea ca mâine să fie comisii. Membrii Biroului permanent? Unanimitate. Comitetul liderilor? Unanimitate. Deci, comisii.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 1 octombrie 2020, 2:28
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro