Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2019 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 21 octombrie 2019 ora 13:03

Vorbitor: Ion Stelian-Cristian

Solicitări din partea doamnei deputat Raluca Turcan, liderul Grupului parlamentar PNL, referitoare la introducerea pe Ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților a unor inițiative legislative (PLx 122/2019, Plx 495/2017, PLx 407/2019, Plx 281/2019) Domnul Stelian-Cristian Ion:

Sunt proiecte, noi vă susținem dar am fi avut o propunere pe procedură, să dăm un vot pe fiecare PLx în parte pentru că este posibil unii colegi să-și dorească să le susțină pe unele, poate pe altele nu.

Deci eu cred că este oportun să dăm pe fiecare PLx în parte.

.............................
Solicitare din partea domnului deputat Stelian Ion, liderul Grupului parlamentar USR, privind introducerea pe Ordinea de zi a ședinței Camerei Deputaților a propunerii legislative privind inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției României (Plx 237/2019) Domnul Stelian-Cristian Ion:

Vreau să susțin această solicitare, e a treia pe care o facem consecutiv. De altfel, am solicitat de nenumărate ori chiar și convocarea Comisiei juridice, pentru a da un raport pe acest PLx, care ar fi trebuit dat în luna mai anul curent.

În mod deliberat, s-a tergiversat discutarea pe acest proiect, deși, aparent, a existat un moment în care ni s-a părut că avem toți aceeași opinie de vreme ce și PSD-ul a propus un proiect asemănător.

În momentul de față, văzând că lucrurile trenează și că nu vă susțineți nici măcar propriul dumneavoastră proiect cu celeritate, noi insistăm foarte mult pe acest proiect, care este un proiect venit dintr-o inițiativă cetățenească. Mai mult de opt sute de mii de... mai mult de un milion de cetățeni au semnat pentru acest proiect, cu siguranță susținătorii sunt și mai mulți, și e vorba de susținători care votează toate partidele politice.

Dacă dumneavoastră considerați că e momentul să blocați acest proiect și să-l țineți la nesfârșit în birourile Parlamentului și în sertarele Parlamentului, cred că e o abordare greșită. De aceea, insistăm ca el să fie trecut pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, să-l tranșăm la această Cameră, această propunere de revizuire a Constituției, după care să meargă la Senat, să primească un vot acolo și să ajungem în final la referendumul de revizuire a Constituției.

Mulțumesc.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 29 ianuarie 2022, 14:34
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro