Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2019 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 21 octombrie 2019 ora 13:03

6. Solicitări din partea doamnei deputat Raluca Turcan, liderul Grupului parlamentar PNL, referitoare la introducerea pe Ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților a unor inițiative legislative (PLx 122/2019, Plx 495/2017, PLx 407/2019, Plx 281/2019)
Biroul permanent: la Comitetul liderilor. Comitetul liderilor a aprobat Plx 122/2019 pe poz.17 și PLx 407/2019 pe poz.40 consultă

Solicitări din partea doamnei deputat Raluca Turcan, liderul Grupului parlamentar PNL, referitoare la introducerea pe Ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților a unor inițiative legislative (PLx 122/2019, Plx 495/2017, PLx 407/2019, Plx 281/2019) Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Solicitare din partea doamnei deputat Raluca Turcan, liderul Grupului parlamentar PNL, referitoare la introducerea pe Ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților a unor inițiative legislative: PLx 122, PLx 495, PLx 407 și PLx 281.

Un singur lucru ar trebui să ne informați... este de competența Comitetului liderilor.

Doamna Raluca Turcan:

Da, dar aș dori.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Vă rog să interveniți.

Doamna Raluca Turcan:

Aș dori să spun la ce se referă aceste trei inițiative legislative pe care dorim să le punem pe ordinea de zi, sub rezerva primirii raportului.

Pe una dintre ele am convocat inclusiv sesiunea extraordinară și anume, Ordonanța de urgență 51 privind transportul gratuit al elevilor, mă rog, pe fond este legat de scoaterea din sfera serviciilor publice a transportului intrajudețean;

A doua este legată de statutul aleșilor locali și de votul în două tururi pentru alegerea primarilor, în condițiile în care termenul de depunere a raportului este depășit și Comisia de cod electoral nu s-a mai întâlnit și atunci noi cerem să fie pusă pe ordinea de zi sub rezerva primirii raportului;

Și, de asemenea Proiectul de lege privind recursul compensatoriu, un angajament pe care de asemenea partidele de opoziție l-au avut și în sesiunea extraordinară de a încerca să respingem recursul compensatoriu și ținând cont că termenul de depunerea raportului este depășit am dori să îl punem pe ordinea de zi.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Repet, am dorit.

Vă rog, intervenții?

Domnul Stelian-Cristian Ion:

Sunt proiecte, noi vă susținem dar am fi avut o propunere pe procedură, să dăm un vot pe fiecare PLx în parte pentru că este posibil unii colegi să-și dorească să le susțină pe unele, poate pe altele nu.

Deci eu cred că este oportun să dăm pe fiecare PLx în parte.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

În Comitetul liderilor nu este nicio problemă, le susțineți la vot cum doriți dumneavoastră.

Și eu consider pentru cel puțin cea cu transporturile, neapărat.

Restul, știu că sunt foarte importante pentru țară, mai ales pentru negocierile formării noului guvern și noi de asemeni nu am dori să ne implicăm.

Doamna Raluca Turcan:

Pe de altă parte Biroul permanent este peste Comitetul liderilor și dacă am reuși azi în Biroul permanent ...

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Este peste, dar nu are atribuții de a decide.

Mulțumesc.

Doamna Raluca Turcan:

Până acum a avut aceste atribuții și a ...

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Nu-mi aduc aminte.

Doamna Raluca Turcan:

... pus pe ordinea de zi mai multe proiecte de lege, sub rezerva primirii raportului.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Nu vrem să ne implicăm în negocierile formării noului guvern, vrem să stăm o perioadă, PSD-ul vrea să fie precum Elveția.

Doamna Raluca Turcan:

Dar noi cerem să funcționeze Biroul permanent al Camerei, nu dorim să facem negocierea...

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Nu este în atribuțiile noastre.

Domnul Simonis.

Domnul Alfred-Robert Simonis:

Dacă-mi permiteți domnul Președinte?

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Sigur.

Domnul Alfred-Robert Simonis:

Biroul permanent este peste Comitetul liderilor, însă nu în ceea ce privește ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților și nici programul de lucru.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Vă mulțumesc pentru intervenția regulamentară.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 ianuarie 2022, 7:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro