Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2019 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 7 octombrie 2019 ora 13:02

Vorbitor: Ion Stelian-Cristian

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților Domnul Stelian-Cristian Ion:

Domnul președinte...

.............................
Domnul Stelian-Cristian Ion:

Pe ordinea de zi este un punct de vedere al Comisiei juridice, un așa zis punct de vedere al Comisiei juridice, care de fapt aparține doar președintelui Comisiei, chestia asta nu a fost în dezbatere, nu a fost în discuție nici un moment la Comisia juridică.

Și eu vă solicit să-l returnați către Comisia juridică.

.............................
Domnul Stelian-Cristian Ion:

Este punctul 5 pe ordinea de zi, eu solicit să-l scoateți de pe ordinea de zi "Punct de vedere al Comisiei juridice", este un punct de vedere personal al președintelui comisiei, nu este al Comisiei juridice.

Se referă la cererea domnului deputat Iulian Iancu, nu intru pe fondul chestiunii că acolo nu are probleme de incompatibilități domnul Iulian Iancu.

.............................
Domnul Stelian-Cristian Ion:

Nu, procedura este să se prezinte în Comisia juridică și să dea un punct de vedere, dar nu a fost pe ordinea de zi niciodată la Comisia juridică, eu asta vă spun. Când spui că îi punctul de vedere al unei comisii, măcar trebuie să figureze pe ordinea de zi a acelei comisii, că așa se face, așa este normal să fie. Altfel, discutăm despre altceva și nu vreau să intrăm în discuții de genul acesta.

.............................
Domnul Stelian-Cristian Ion:

Președintele...

.............................
Domnul Stelian-Cristian Ion:

... semnează și reprezintă comisia.

.............................
Domnul Stelian-Cristian Ion:

Asta este ok. Dar trebuie să fie pe ordinea de zi, că poate că aveam un alt punct de vedere.

.............................
Domnul Stelian-Cristian Ion:

Nu, nu, nu! Nu, se discută, se discută în comisie, trebuie discutat și, dacă se consideră că nu e nicio problemă, se dă un punct de vedere. Nu stau toți deputații călare acolo, grămadă, să redacteze toți punctul de vedere, dar se dă de principiu un ok și cineva redactează și semnează președintele.

Nu a fost pe ordinea de zi, asta vă zic.

.............................
Domnul Stelian-Cristian Ion:

Ne-ați promis de foarte mult timp că rezolvați problema asta, și n-ați rezolvat-o.

Ideea este că nerespectarea legii - deja vorbim de intenție aici - care are la bază nerespectarea unor atribuții de serviciu foarte clare, aici Președintele, potrivit legii, Președintele Camerei Deputaților are obligația să ia act de această încetare de mandat, deci nu e o opțiune, aceasta este o formă foarte clară de abuz în serviciu. Și aș vrea să vă spun următorul lucru: avem imunitate, dar pe vot, pe chestiuni care țin de vot; or asta este o chestiune pur administrativă, care ține de respectarea legii, de aducerea la îndeplinire a unei hotărâri judecătorești și a unei dispoziții legale. Nu are legătură cu votul, nu e o opțiune!

Vă rog foarte mult să respectați legea și să dați citire acelei hotărâre, să luați act în plenul Camerei Deputaților, și mai departe să se facă toate demersurile în vederea validării mandatului de deputat al celui care urmează pe lista colegilor noștri.

Este o chestiune deosebit de gravă care are consecințe dincolo de latura patrimonială, de salarii, de drepturi, de... E vorba de încălcarea unui drept constituțional și încălcarea drepturilor celor care și-au dat un vot, încălcarea Constituției și încălcarea Legii privind statutul deputaților și senatorilor. Lucrurile asta, așa cum văd eu și auzind că s-au formulat deja plângeri penale de către acel deputat sau viitor deputat, de către cel care urmează să devină deputat în urma invalidării acestui mandat, nu port rămâne așa. Este foarte clar. Și chiar nu înțeleg de ce vă asumați o astfel de răspundere. Pentru ce? Că nu este miza dumneavoastră personală! E păcat! Și, ca deputat, vă respect foarte mult și mi s-a părut că ați avut atitudini echilibrate de fiecare dată.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 29 ianuarie 2022, 16:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro