Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2019 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 2 octombrie 2019 ora 10:30

Vorbitor: Ion Stelian-Cristian

Moțiunea de cenzură intitulată ” Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență!” Domnul Stelian-Cristian Ion:

Vă mulțumesc.

Domnule președinte,

Noi acum setăm niște practici, niște cutume. Este foarte important să vă imaginați momentul foarte apropiat în care veți fi în opoziție și în care veți solicita puterii să aibă rezonabilitate față de solicitările dumneavoastră, instituția aceasta a moțiunii de cenzură este una dintre cele mai importante din Constituție, nu putem să o privim oportunist, să ne facem socoteli din acestea, astfel încât să credem că ne prindem adversarul pe picior greșit.

Ideea este să ne încadrăm în normalitate. Or, normalitate, o practică firească, înseamnă să ne desfășurăm activitatea așa cum o făceam de regulă în Parlamentul României. De regulă, avem ședințe luni, avem marți, avem și miercuri. Să pui o astfel de dezbatere sâmbăta, când - nu-i o problemă pentru parlamentari și vom fi sancționați pentru această chestiune, că vor spune unii că nu vrem să venim sâmbăta la lucru - dar nu despre asta e vorba. Să pui sâmbăta discutarea unei moțiuni este o greșeală, este o greșeală, este un gest de . n-aș vrea să-i spun neseriozitate, dar se apropie înspre neseriozitate, pentru că sâmbăta, în România cel puțin, este o zi nelucrătoare și toată lumea este relaxată, își vede de familie - și nu mă refer numai la parlamentari - cetățenii trebuie să privească această moțiune, să se uite la ce se întâmplă în Parlament și să participe în mod pasiv la acest moment istoric.

(Doamna senator Alina-Ștefania Gorghiu, doamna deputat Carmen-Ileana Mihălcescu și domnii deputați: Marilen-Gabriel Pirtea, Vlad-Emanuel Duruș, Cristian Buican, Daniel Constantin, Laurențiu-Dan Leoreanu, Seres Dénes, Andrei Dominic Gerea, Korodi Attila și Emil-Marius Pașcan).

Așa încât, haideți să le dăm posibilitatea să facă acest lucru, să privească dezbaterea moțiunii, va fi premierul României invitat în Parlament și-și va susține punctul de vedere, noi vom aduce toate argumentele, astfel încât să convingem colegii că acest Guvern, într-adevăr, trebuie să plece. Și atunci, datorită importanței acestui moment, trebuie să ne încadrăm în limitele normalității.

Deci, un abuz pe care îl săvârșiți acum - și sunteți un jurist excelent, știți ce înseamnă abuz de drept - atunci când ai dreptul să faci ceva, dar îl faci nu pentru a-ți realiza obiectivul dat de regula respectivă, ci în scop contrar. Puteți, probabil, să faceți acest lucru, dar nu o faceți.

Acum, la această oră, nici nu aveți cvorum. Ca atare, nici n-ați putea s-o faceți, verificați, vă rog, și acest aspect.

Haideți să dăm dovadă de înțelepciune!

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 29 ianuarie 2022, 15:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro