Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2019 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 1 octombrie 2019 ora 13:05

7. Scrisoare din partea doamnei Ramona Mănescu, Ministrul Afacerilor Externe și a domnului George Ciamba, Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene, referitoare la proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul penal în vederea transpunerii unor directive ale Uniunii Europene (PLx 537/2017)
la Comisia juridică, de disciplină și imunități consultă

Vorbitor: Ion Stelian-Cristian

Scrisoare din partea doamnei Ramona Mănescu, Ministrul Afacerilor Externe și a domnului George Ciamba, Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene, referitoare la proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul penal în vederea transpunerii unor directive ale Uniunii Europene (PLx 537/2017) Domnul Stelian-Cristian Ion:

Din punctul meu de vedere trebuie lucrat în Comisia juridică, așa cum ar fi corect și știți că a existat un proiect mai vechi de la Minister care se referea la chestiunile astea cu directivele, el nu a fost votat în Camera Deputaților cel puțin a trecut de Senat, vedem, ideea este să nu pornim sarabanda din nou cu legislația penală că...

.............................
Domnul Stelian-Cristian Ion:

Există, din păcate, mai multe proceduri inițiate de infringement, unele sunt în curs de inițiere. Toată frământarea societății din ultimii trei ani de zile a fost generată de povestea asta și chestiunea infringement-ului a fost folosită ca pretext pentru a grăbi și a forța mult adoptarea legii, care ați văzut în ce sens a fost adoptată, neconstituțională total.

Eu cred că, dacă există bună-credință, se poate ajunge la un proiect care să fie agreat de toate grupurile parlamentare. Dacă se dorește. Dar ideea este să ajungem la un consens și proiectul respectiv, ca să nu aruncăm iarăși societatea în aer, să treacă cu acordul tuturor. Să treacă cu acordul tuturor.

.............................
Domnul Stelian-Cristian Ion:

Da. Putem încerca să facem lucrul acesta.

Dar aș vrea să vă mai reamintesc un lucru și am și eu o propunere.

Există și alte directive care sunt exact în aceeași situație; să punem la pachet și directiva referitoare la protecția victimelor infracțiunilor, dacă tot ajungem în zona asta. Și atunci le putem trata împreună și, prin consens, putem încheia discuția pe aceste directive.

.............................
Domnul Stelian-Cristian Ion:

Este o chestiune absolut informală ce facem noi acum, dar ar trebui să ne-o asumăm și chiar să facem lucrul ăsta. Adică liderii de grup să ne întâlnim și să ajungem la un consens.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 25 ianuarie 2022, 2:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro