Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe sep. 2008 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 29 septembrie 2008 ora 13:15

2. Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților
aprobată, cu modificări consultă

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților Domnul Bogdan Olteanu:

Intervenții dacă sunt? Da. Domnul deputat Popa.

Domnul Nicolae Popa:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

La punctul 107 există o propunere legislativă care a fost adoptată în Comisia pentru agricultură, o inițiativă foarte importantă care vine și reglementează situația unor ferme care au fost construite înainte de 1 ianuarie 2007 și, pentru că suntem în plin proces de accesare a fondurilor europene pentru aceste ferme, este necesar ca acest proiect de lege să fie mutat mult mai în față pentru a clarifica aceste lucruri, a adopta. Aș propune pe punctul 17, 20.

Domnul Bogdan Olteanu:

Domnule deputat, până la 79 se poate, că la categoria aceasta intră. Dacă suntem de acord, o putem pune acolo, nu este nici o problemă. Alte observații? Vă rog domnule deputat Dumitriu.

Domnul Dragoș Petre Dumitriu:

Legea de la punctul 87 este adoptată de Senat, favorabilă în Comisia juridică, subiect de actualitate, toate televiziunile țipă cu petrecerile dintre blocuri. Hai să-i dăm și noi drumul.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vi se pare că 80 este mai aproape decât 87?

Domnul Dragoș Petre Dumitriu:

Haideți să o dăm mai în față.

Domnul Bogdan Olteanu:

80. 80 dacă doriți?

Domnul vicepreședinte Nicolicea.

Domnul Eugen Nicolicea:

De la plen unde am votat și stăteam doar la votul final al Ordonanței 60, am solicitat retrimiterea la comisie doar pentru eliminarea a două articole și urma ca termenul să fie o săptămână numai pentru acest punct. Deci, poziția 55, revenim la cererea președintelui, este vorba de Ordonanța nr.60, pusă după reexaminarea cealaltă de la Legea 10. S-a trimis și a venit acum cu două articole pe care plenul trebuie să le respingă. Este specială.

Domnul Bogdan Olteanu:

Eu cred că ajungem. Cred că săptămâna aceasta, sunt convins că vom lucra repede și terminăm rapid. Domnul Márton.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Deci, preconizați că și reexaminările vor intra în discuție săptămâna aceasta? Punctul de la 52 ar trebui să fie adoptat cât mai grabnic. Nu știu ceilalți ce teritorii au, unde sunt păduri și cetățeni care ar trebui să fie despăgubiți și nu sunt, pentru că nu avem această lege, este blocată din păcate de domnul președinte. Ar trebui să o votăm.

Domnul Bogdan Olteanu:

Având în vedere ordinea de zi destul de bogată, sper să lucrăm suficient de repede în această perioadă, ținând cont și de priorități, de activitatea din teritoriu, suntem cu toții conștienți că înainte de a închide legislatura, vom încerca să epuizăm ordinea de zi.

Domnule vicepreședinte Nicolicea, vă rog.

Domnul Eugen Nicolicea:

Am o rugăminte către liderii de grup. Vrând să trecem toate legile, că fiecare avem interes, rugați colegii să nu mai facă intervenții dacă nu este cazul, doar ca să fie trecuți în stenogramă. Cred că interesul lor, dacă sunt inițiatori, este să le treacă legea.

Am pățit chestiunea aceasta la plenul de data trecută.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 15 aprilie 2021, 20:03
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro