Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe iun. 2007 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 11 iunie 2007 ora 13:00

13. Notă privind aplicarea unor dispoziții din Legea nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.359 din 25 mai 2007
se difuzează la casetele deputaților consultă

Notă privind aplicarea unor dispoziții din Legea nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.359 din 25 mai 2007 Domnul Bogdan Olteanu:

Domnul Munteanu.

Domnul Ioan Munteanu:

Domnule președinte, eu reiau un subiect pe care l-am discutat. Eu mi l-am clarificat foarte bine cu doamna secretar general, am vorbit aceeași limbă. Noi aici am avut o sinteză când trebuie depuse declarațiile de avere. Vreau să vă spun că sunt deja probleme. Foarte mulți dintre colegii noștri înțeleg că noi aici, în Biroul permanent, am stabilit că pentru anul fiscal 2007 se depun pe data de 15 iunie a anului 2008, că orice modificare care se face, potrivit legii, se depune în mod normal atunci când are loc. Modificare – mă refer la avere, nu mă refer la altceva, la declarația de avere. Suntem obligați să o facem oricum, nu contează că termenul limită este 15 iunie 2008. Dacă se vacantează funcția, pleacă și își încheie mandatul iarăși trebuie să depună.

Dar trebuie clarificate aceste aspecte, pentru că sunt colegi cu anumite funcții (și nu vreau să spun juridice, pentru că eu sunt țăran) care spun că nu este corect ceea ce am stabilit noi aici.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Au fost, într-adevăr, nedumeriri cu privire la data de 15 iunie, dacă este anul acesta sau dacă este anul următor. Doamna secretar general mi-a promis că se va face o precizare.

Doamna Aurelia Vasile:

Domnule președinte, problema se pune din momentul în care a trecut Legea ANI. În Legea ANI obligația este până la 31 mai, deci la 3 zile după publicare. Deci, 31 mai. Vorbim de cu totul altceva în acest moment.

Ordonanța despre care ni s-a spus că va apărea (mi se pare că a apărut în Monitor) dă termenul de 15 iunie. Dar încă o dată, că ne place, că nu ne place, nu putem noi, Biroul, să excedem o lege. Deci, Legea ANI a stabilit clar iar ordonanța a venit și a mutat termenul de 31 mai la 15 iunie.

Domnul Bogdan Olteanu:

Da, dar Legea ANI nu a intrat în vigoare.

Doamna Aurelia Vasile:

Dacă juriștii dau o altă interpretare decât un inginer...

Domnul Bogdan Olteanu:

Doamna deputat, acel articol din Legea ANI nu a intrat în vigoare. Singurele articole din Legea ANI care intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sunt cele legate de organizarea Agenției. Toate celelalte prevederi ale legii intră în vigoare la 6 luni de la adoptare. Deci, acest articol nu este în vigoare.

Vă rog, domnule Marton.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Încă o dată pentru colegii noștri: noi, până la intrarea în vigoare a noilor prevederi din Legea ANI, inclusiv acelea care modifică modul în care noi trebuie să ne depunem declarațiile de avere și alte asemenea declarații, această modificare intră în vigoare în noiembrie. Deci, până atunci noi trebuie să ne ținem de vechea lege. Cine și-a depus declarație pe 15 mai sau în aprilie legat de modificarea veniturilor, și-a depus. Cine nu a avut nici o modificare nu va depune. Deci, intră în vigoare în noiembrie. Nu avem ce să depunem în iunie.

Domnul Bogdan Olteanu:

Spre liniștirea colegilor care vor să le depună, să știți că nu-i împiedică nimeni. Poți să depui oricâte vrei într-un an. Aici nu avem nici o problemă.

Domnul Nicolicea.

Domnul Eugen Nicolicea:

Și oricum nu are cine să controleze, pentru că ANI nu este înființată.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc foarte mult.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 31 martie 2020, 6:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro