Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mai. 2007 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 30 mai 2007 ora 10:30

6. Memorandum intern: Nominalizarea de candidați pentru ocuparea unui loc vacant la Consiliul Național al Audiovizualului
se transmite Grupului parlamentar al PSD, pentru propuneri atât pentru postul de titular cât și pentru postul de supleant consultă

Memorandum intern: Nominalizarea de candidați pentru ocuparea unui loc vacant la Consiliul Național al Audiovizualului Domnul Bogdan Olteanu:

Aceasta din situația regretabilă care s-a produs. Vă rog. Doamna deputat Aura Vasile.

Doamna Aurelia Vasile:

Cred că ar fi cazul să amânăm și liderii grupurilor să discute. Dacă este poziția noastră și știu de acum facem noi nominalizarea. Grupul PSD va face nominalizarea pentru luni, pentru că este poziția noastră și o să informăm liderii de grup.

Domnul Bogdan Olteanu:

Aici aceasta este doar spre informare. Poziția este în continuare, este pe același algoritm, deci nu se pune problema. Este poziția Grupului PSD de la Camera Deputaților. Sigur că dorința e de a face o completare.

Dacă o să fiți de acord, o să mai fac aici două completări. Avem nominalizarea, propunerea de la Grupul PNL pentru domnul Tudorel Toader la Curtea Constituțională. La Comisia juridică, care a fost sesizată pentru audieri, dacă sunteți de acord.

De asemenea, vreau să vă informez că m-am consultat ieri cu domnul președinte Văcăroiu privitor la situația legată de TVR. Acolo mandatul de director general interimar expiră luni. Până luni evident că nu se va face numirea unui nou consiliu de administrație. Conform Legii de organizare și funcționare a Societății de Televiziune, urmează în această situație să se numească un director general interimar. M-am consultat cu domnul președinte și urmează ca astăzi, în plenul Camerelor reunite, să propunem completarea ordinii de zi cu un nou punct, o hotărâre de desemnare a unui director general interimar.

Propunerea pe care v-o facem de principiu ar fi să se desemneze acolo director general interimar pe o perioadă de maximum 30 de zile până la numirea CA-ului. Calculul meu ar fi că în 10 zile ar trebui să fim gata cu numirea CA-ului, dacă săptămâna viitoare se fac audierile. Până acum am primit nominalizările de la Grupul parlamentar al minorităților. Avem o cerere, de altfel, de la Grupul PSD să mai amânăm o săptămână. Sigur că o discutăm și pe aceea tot acum.

Dar, în principiu este o chestiune de 10 zile, 14 zile până la numire. Propunerea este ca actualul să continue mandatul, pentru că e vorba de semnături financiare.

Domnul chestor Kelemen.

Domnul Kelemen Hunor:

Parlamentul trebuie să numească un interimar acolo, la Televiziune. Deci, nu putem să cerem de la ei să numească pe cine vor ei.

Domnul Bogdan Olteanu:

Spuneam să punem astăzi, pe ordinea de zi a Camerelor reunite, o hotărâre a Parlamentului de desemnare pe o durată limitată a interimatului.

Domnul Nicolicea.

Domnul Eugen Nicolicea:

Eu propun ca, până când se termină acest interimat, să rămână cel care este președinte.

Domnul Bogdan Olteanu:

O discutăm la plenul reunit. Cu rugămintea, sigur, către grupurile parlamentare ca într-un timp rezonabil să se facă și propunerile de membri în CA. Am înțeles că la nivelul angajaților - am primit chiar astăzi o scrisoare - s-au făcut procedurile, deci se vor desemna înlocuitorii.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 3 aprilie 2020, 23:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro