Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mai. 2007 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 2 mai 2007 ora 13:00

1. Programul de lucru al Camerei Deputaților
aprobat consultă

Programul de lucru al Camerei Deputaților Domnul Bogdan Olteanu:

În ce privește programul de lucru, sigur că trebuie să începem printr-o modificare pentru ziua de miercuri, conform deciziei ședinței Biroului permanent reunit: între 1530 și 1630 este ședința Camerelor reunite, cu ordinea de zi anunțată, urmând ca de la ora 1630, cu acordul dumneavoastră, să începem ședința de plen, până la ora 1800. Acum, nu-mi este foarte clar dacă se mai poate ține sesiunea de întrebări și interpelări. Nu, pentru că nu este anunțat Guvernul.

Domnul Kelemen Hunor:

Propun, pentru ziua de vineri, dacă vor fi de acord liderii de grup, să trecem activitate în circumscripții electorale; este și campanie. Dacă colegii vor pleca și, vineri, trebuie să se filmeze ce fac comisiile, sălile de la comisii vor fi goale. Deci, eu propun să trecem pe vechea variantă - circumscripții electorale.

Domnul Cristian Rădulescu:

Eu înțeleg care este mecanismul, dar pe de altă parte, știți bine că vineri fiecare își ține comisia la Odorheiu Secuiesc, la Iași, fiecare unde are treabă și nu vor fi decât niște uși închise de comisii filmate, ca de obicei. Eu aș susține propunerea colegului. Chiar vroiam s-o fac eu, dar m-am gândit că dacă o fac eu, o va respinge toată lumea.

Domnul Bogdan Olteanu:

Alte observații la programul de lucru?

Domnule deputat Marton, aveți cuvântul.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Eu, totuși, aș propune să rămânem cu plen pentru ziua de mâine, cu vot final, așa cum s-a propus; iar ședințele din comisii, din după-masa de mâine, să le punem astăzi, după plen. Deci, după plenul reunit astăzi, să punem activitate în comisii. Mi se pare normal, pentru că astfel într-adevăr aceste comisii vor avea o începere, în funcție de când se termină, organizarea unui plen, după un plen care nu știm când se termină. Oricum, nu avem priorități față de ziua de mâine. Inițial, am avut plen pentru ziua de mâine.

Eu propun să avem astăzi după-masă comisii, cu excepția acelei legi privind Statutul minorităților naționale, pe care eu propun s-o punem cândva, când propunem, într-o zi când se decide a se lucra și nu a se avea lipsă de cvorum.

Domnul Bogdan Olteanu:

Le luăm la rând.

Doamna Aurelia Vasile:

Eu susțin propunerea făcută.

Domnul Bogdan Olteanu:

Înțeleg că propunerea presupune să se țină și în această după-masă și mâine după-masă ședință de comisii? Mâine după-masă să nu se mai țină ședință deloc?

Domnul Márton Árpád-Francisc:

În locul ședințelor de mâine după-masă, să se țină acum acele comisii.

Domnul Bogdan Olteanu:

Practic, ar fi vorba să ținem un program normal de miercuri și joi, în aceste două zile, dacă e s-o luăm așa, oarecum.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Exact, cu excepția votului final la ora 12.00

Domnul Bogdan Olteanu:

Domnul Pambuccian.

Domnul Varujan Pambuccian:

Eu cred că domnul Marton Arpad vrea să spună - și așa mi se pare și normal - ca astăzi să fie program de luni și joi să fie program de marți, cu o singură excepție: comisia de marți să se mute astăzi după-amiază. Cred că aceasta era ideea domnului Marton Arpad.

Domnul Bogdan Olteanu:

Le luăm la rând.

În legătură cu propunerea ca în această după-masă să se țină ședințe de comisii în locul programului de plen, supun Comitetului liderilor această propunere. Deci, propunerea ca astăzi să nu se țină plen de la patru jumătate la șase, ci ședințe de comisii.

Comitetul liderilor, vă rog să votați. Cine este pentru? Da, deja s-a întrunit.

Deci, astăzi, de la 1530 la 1630 - plen reunit; de la 1630 - comisii.

Mâine, plen, dimineață. Obiecții? Nu sunt. Aprobat.

Deci, programul de joi rămâne așa cum este propus.

Rămâne ședința comisiilor reunite, mâine?

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Domnule președinte, eu am mai avut o solicitare. Pentru ziua de mâine să nu mai fie pusă acea comisie reunită a celor trei comisii. Și începând de săptămâna viitoare voi propune, în primul rând, o dezbatere în Biroul permanent, pentru că s-a constatat că acea decizie, care cică era, nu este, acea decizie legată de funcționarea celor trei comisii și repunerea pe ordinea de zi a programului într-o zi în care cele trei comisii sau modalitatea de lucru va permite ca într-adevăr să avem cvorumul. De un an și jumătate nu avem cvorumul la această lege.

Domnul Bogdan Olteanu:

Bun. Deci aceasta ar presupune că, mâine după-amiază, cele trei comisii vor lucra fiecare separat pe proiectele pe care le au.

Supun votului dumneavoastră, atunci, programul de lucru cu modificările care s-au stabilit, respectiv: vineri, lucru în circumscripții; astăzi după-amiază, lucru în comisii; mâine dimineață, în plen; după-amiază în comisii.

Comitetul liderilor, cine este pentru? Vă mulțumesc. Voturi împotrivă? Nu sunt. Abțineri? Nu sunt. S-a adoptat programul de lucru.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 4 aprilie 2020, 6:52
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro