Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 28 februarie 2017 ora 17:00

1. Scrisoarea Grupului parlamentar PMP din Camera Deputaților prin care solicită majorarea numărului de membri în comisiile permanente comune pentru controlul activității Serviciului Român de Informații și a Serviciului de Informații Externe
la Comisia comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații pentru formularea unui punct de vedere consultă

Scrisoarea Grupului parlamentar PMP din Camera Deputaților prin care solicită majorarea numărului de membri în comisiile permanente comune pentru controlul activității Serviciului Român de Informații și a Serviciului de Informații Externe Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

La primul punct, scrisoarea Grupului parlamentar PMP din Camera Deputaților, prin care solicită majorarea numărului de membri în comisiile permanente comune pentru controlul activității SRI și SIE.

În momentul acesta, din câte sunt informat, procedura pentru numirea celor cinci membri la Comisia SIE este demarată.

În ceea ce privește Comisia SRI, propunerea va trebui să fie înaintată Comisiei SRI pentru analiză, pentru a decide care sunt posibilitățile sau consecințele majorării numărului de membri de la 9 la 11 și, ca atare, solicit astăzi să analizăm și să decidem pe cale de consecință. Da?

Da, domnul Tomac.

Domnul Eugen Tomac:

Domnilor președinți,

Stimați colegi,

În ceea ce privește chestiunea legată de Comisia SIE, noi am stabilit în Comitetul liderilor și am și depus deja o inițiativă legislativă privind mărirea numărului de membri de la 5 la 7.

Cred că este atributul nostru să decidem, inclusiv în ceea ce privește Comisia SRI, și nu al comisiei, pentru că aici este vorba de o hotărâre pe care trebuie s-o dea Parlamentul cu privire la numărul de membri, să se mărească de la 9 la 11.

Mulțumesc.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

În ceea ce privește Comisia SIE, așa cum ați spus și dumneavoastră, propunerea legislativă își urmează cursul. În momentul de față suntem pe cinci membri și, ca atare, trebuie făcută desemnarea pentru cei cinci membri, iar la Comisia SRI nu o să decidă Comisia SRI, evident, am spus că înaintăm propunerea, așteptăm un punct de vedere și vom decide noi.

În regulă? Da?

Din sală: Da.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Vă propun, ca atare, să tratăm în acest sens scrisoarea de la Grupul PMP.

Vă mulțumesc.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 21 septembrie 2020, 8:36
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro